menü simgesi Tüm Kategoriler
Pololu PL-2729

Pololu 1.4 x 0.4 İnç Kuvvete Duyarlı Lineer Potansiyometre (FSLP) PL-2729

Ürün Kodu : 10.06.076.006
484,83 TL + KDV
581,80 TL (KDV Dahil)
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Pololu 1.4"x0.4" Kuvvete Duyarlı Lineer Potansiyometre




    Pololu, HMI olarak projelerinize kolayca ekleyebileceğiniz ve dokunma algılama arayüzü (tactile - touch interface) olarak kullanabileceğiniz bir kuvvet algılayan doğrusal potansiyometredir (FSLP - Interlink Electronics). 3.6 cm uzunluğundaki Pololu kuvvete duyarlı lineer potansiyometre dirençlerden oluşan pasif bir komponenttir ve dokunulan noktanın hem yerini çözer hem de uygulanan basme kuvvetinin büyüklüğüne tepki verir.Tam olarak bu özelliğiyle ürün Arduino veya A-Star gibi analog-dijital dönüştürücüye (ADC) sahip bir mikrodenetleyicinin, şeridin nerede ve ne kadar zorlandığını kolayca tespit etmesine imkan tanır (Bknz üstteki video: led sayısı parmak konumuna, led rengi uygulanan baskıya bağlıdır) ve gelişmiş dokunmatik kullanıcı arayüzleri (menü navigasyonu gibi) veya sofistike dokunma sensörleri yapabilmenizi sağlar. 

    1.5 0.5 × 0.53 ″ şerit, hafif (0.5 g) ve son derece incedir (0.025 ″), 1.4 ″ × 0.39 aktif algılama alanına ve üç terminale (dördüncü) erişmek için esnek bir 0.55 ″ × 0.2 ″ sensör kuyruğuna sahiptir.  FSLP, kolay montaj için maskeli bir yapışkan desteğe sahiptir.


    Ürünün Kullanımı





    FSLP üç terminalli bir aygıttır (sensör kuyruğunun dördüncü terminali kullanılmaz) ve basınç uygulandığında, iç devresi üç rezistöre eşdeğerdir. Basıncın büyüklüğünün okunması, devreye harici bir direnç eklenmesini gerektirir, bu nedenle, ikisi de analog gerilimleri okuyabilmek için toplam dört adet mikrodenetleyici hattı gerekir.

    Rp direnci doğrudan uygulanan basıncın büyüklüğüne bağlıdır, çok hafif dokunuşlarda yaklaşık 300 kΩ'dan sert basışlarla birlikte yaklaşık 1 kΩ'ye kadar değişir. D1'e bağlı pin "high"a sürülürse ve Ro (optimal değeri  4.7 kΩ - 10 kΩ arası) direncinin alt ucu (işlemcide) "low"a sürülürse, SL pimi üstte Rp ve altta harici direnç Ro olan bir direnç gerilimi bölücünün çıktısı olur.

    Şerit aynı zamanda uygulanan basıncın (örneğin parmağınızı ileri geri sürerek) sürgü görevi gördüğü doğrusal bir potansiyometre olarak da işlev görür. Uygulanan basınç noktası, şeridin bir tarafından diğerine hareket ettikçe, R1 küçülecek ve R2 büyüyecek ya da tam tersi olacaktır (R1 ve R2'nin toplamı tipik olarak yaklaşık 10k'dır). D1'e bağlı pin "high"a sürülürse ve D2'ye bağlı pin de "low"a sürülürse, SL pimi bu doğrusal potansiyometrenin çıktısı olur ve 0V ile Vcc arasında çıkış üretir.


    Bağlantılar


    Kullanım Kılavuzu


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.