menü simgesi Tüm Kategoriler
Arduino

Arduino LilyPad

Ürün Kodu : 34.01.005.225
692,61 TL + KDV
831,13 TL (KDV Dahil)
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Arduino LILYPAD Geliştirme Kartı




    Arduino LilyPad kumaşa dikilebilen küçük bir geliştirme kartıdır. Diğer elektronik modüllere veya komponentlere iletken iplikler ile bağlanabilir. Kartın kendisi sert bir yapıda değildir; belli oranda esneyebilir. Kartı çevreleyen 22 adet gümüşi yaprak benzeri yapı kartın pinleridir ve daha önceki Arduino Lilypad'in 2 misli olacak şekilde çoğaltılmıştır. Bu pinlerin her biri (+ ve - pinleri haricinde) karta bağlanan motor, LED, switch gibi komponentleri kontrol eder. Mikrodenetleyici kartın ortasına yerleştirilmiş kare şekilli Atmega328v () entegresidir. Arduino LilyPad (şematik) diğer Arduino kartlarda olduğu gibi Arduino IDE kullanılarak programlanabilir. 14 Dijital IO ( 6'sı PWM çıkışı sağlayabilecek şekilde ), 6 analog giriş kart üzerinde mevcuttur ve her bir IO için 40 mA sink/source akımı kart tarafından sağlanabilir.


    arduino_lilypad.jpg (485 KB)



    Arduino LilyPad'in kendi gibi ilginç olan bir de icat edilme hikayesine sahiptir. Leah Buechley adında bir doktora öğrencisinin 2005 yılında University of Colorado 'da iletken kumaş ve ipliği bulmasıyla başlıyor herşey. Elektrik-elektronik işlerinin bir sanat tarzına nasıl dönüştürülebileceğini araştıran Buechley, bahsedilen icattan sonra maskülen elektronik işleriyle feminen kumaş ve dikim işlerinin nasıl bir araya getirilip ilginç tasarımlar oluşturulabileceğinin örneklerini herkese gösteriyor. Bilgisayar bilimindeki doktora çalışmasını bir kenara bırakan Buechley LED matrix display ile çalışmalar yapıyor. 2006 yılında ilk Lilypad prototipi ortaya çıkıyor. O sırada Sparkfun'dan ayrılma arefesindeki Arduino kurucuları, Buechley'in dikilebilir elektronik modül fikrinden etkileniyor ve 2007'de Arduino ilk Lilypad sürümünü çıkarıyor. İşlemcinin SMD paket olarak kullanılması, modülün çiçek şeklinde tasarlanması ve Arduino'nun bazı eklemeleriyle modül bügünkü şeklini alıyor.


    arduino-lilypad-2.png (93 KB)


    DİĞER ÖZELLİKLER



    Kartın enerjilenmesi ve diğer fiziksel karakteristikler

    Arduino LilyPad'a USB üzerinden veya harici bir kaynak ile güç verilebilir. Kullanılan harici kaynağın (bir pil veya AC-DC adaptör olabilir) 2.7 V -5.5 V arasında gerilim sağladığında emin olunmalıdır. Arduino LilyPad kartını beslerken 5.5 VDC gerilimini aşmanız veya besleme kutuplarını ters bağlamanız durumunda kart geri dönüşümsüz olarak işlevini yitirebilir ! Arduino LilyPad için yarıçap yaklaşık 50 mm'dir. Kart kalınlığı ise 0.8 mm'dir. Arduino LilyPad yıkınabilir bir yapıya sahiptir. Yıkama esnasında çok güçlü ve aşındırıcı maddeler kullanılmamasına, yıkama işleminin soğuk su ile yapılmasına dikkat edilmelidir. Lilypad yıkandıktan sona sıkılmadan ipe asılmalıdır. Tüm bunlardan önce kart beslemesi kesilmelidir!

    Programlama

    Arduino LilyPad Arduino IDE ile programlanabilir. Fakat Arduino LilyPad kartını progralayabileceğiniz Arduino yazılım versiyonu 0010 veya üstü olmalıdır. Daha önceki sürümlerle programlama yaparken tüm zamansal fonksiyonlar kapalı (iki kat daha yavaş çaılır durumda) olacaktır. Diğer Arduino kartlarda olduğu gibi mikrodenetleyici üzerinde bir bootloader mevcuttur. Bootloader'ı kullanabilir veya kartı bir ICSP üzerinden programlayabilirsiniz. Detaylar için burayı inceleyebilirsiniz.




    Özet:

    Microcontroller: Atmega328v
    Çalışma Gerilimi: 2.7 VDC - 5.5 VDC
    Pin gerilimi (limit): 2.7 VDC - 5.5 VDC
    Dijital I/O Pin Sayısı: 14
    PWM Dijital I/O Pin Sayısı: 6
    Analog Giriş Pin Sayısı: 6
    I/O Pin Başına DC Akım: 40 mA
    Flash Bellek: 16 KB (2 KB bootloader için kullanımaktadır.)
    SRAM: 1 Kbyte
    EEPROM: 512 Byte
    Clock Hızı: 8 MHz



    UYARI:
    Arduino LilyPad kartını beslerken 5.5 VDC gerilimini aşmanız veya besleme kutuplarını ters bağlamanız durumunda kart geri dönüşümsüz olarak işlevini yitirebilir !!!

    UYARI: Arduino LilyPad ürününde dikim için gereli olan iğne, iletken iplik gibi ürünler pakete dahil değildir!!!




    Dokümantasyon ve Görseller


    Go Bionic with Arduino LilyPad



    Robotsepeti.com güvencesiyle kolayca ulaşabileceğiniz orjinal bir ürün daha ! Tek yapmanız gereken ihtiyacınızı belirlemek ve bize ulaşmak!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.